Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Domácí spaghetti alla carbonara)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie5 309 kJ /
1 269 kcal
Bílkoviny57,70 g
– z toho živočišné bílkoviny21,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny36,00 g
Tuky24,90 g
– nasycené6,05 g
– nenasycené10,55 g
–– mononenasycené7,90 g
–– polynenasycené2,65 g
––– omega 30,19 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy196,75 g
– cukry6,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g špaget (nebo penne) – Barilla, Panzani, Globus, Mamma Lucia, Alnatura nebo jakékoliv italské těstoviny (nepoužívejte hlavně ty české za 10 Kč) Špagety pšeničné 300 g
2-3 2-3 celé vejce Vejce slepičí 175 g
strouhaný parmezán (nebo Gran Moravia) Parmezán
250 250 g čerstvé slaniny (= italsky „pancetta“), kterou nakrájíte na kostky (nebo kupte už připravenou pancettu buď z Lidla nebo kde ji seženete – např. obchod Gran Moravia) Špek
1-2 1-2 chilli papriček Chilli paprička čerstvá
olivový olej Olej olivový
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.