Nutriční hodnoty (Domácí spaghetti alla carbonara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,00 g |
Tuky | 24,90 g |
– nasycené | 6,05 g |
– nenasycené | 10,55 g |
–– mononenasycené | 7,90 g |
–– polynenasycené | 2,65 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 258 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 196,75 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g špaget (nebo penne) – Barilla, Panzani, Globus, Mamma Lucia, Alnatura nebo jakékoliv italské těstoviny (nepoužívejte hlavně ty české za 10 Kč) | Špagety pšeničné | 300 g |
2-3 2-3 celé vejce | Vejce slepičí | 175 g |
strouhaný parmezán (nebo Gran Moravia) | Parmezán | |
250 250 g čerstvé slaniny (= italsky „pancetta“), kterou nakrájíte na kostky (nebo kupte už připravenou pancettu buď z Lidla nebo kde ji seženete – např. obchod Gran Moravia) | Špek | |
1-2 1-2 chilli papriček | Chilli paprička čerstvá | |
olivový olej | Olej olivový | |
pepř | Pepř černý |