Nutriční hodnoty (Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 511 kJ / 4 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 77,90 g |
Tuky | 168,04 g |
– nasycené | 25,68 g |
– nenasycené | 126,34 g |
–– mononenasycené | 40,52 g |
–– polynenasycené | 85,82 g |
––– omega 3 | 1,27 g |
Vláknina | 74,60 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 571,55 g |
– cukry | 196,25 g |
––– laktóza | 9,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 700 g 700 g dýně Hokkaido (nastrouhané a semen zbavené) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 700 g |
400 g 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě) | Borůvky čerstvé | 400 g |
1 hrnek 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) | Mouka špaldová hrubá | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) | Kefír | 250 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) | Cukr bílý | 125 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 zarovnaná PL skořice | Skořice ceylonská | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
šťáva z 1 pomeranče nebo citronu | Šťáva z pomeranče | |
můžeme posypat i moučkovým cukrem | Cukr bílý |