Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 511 kJ /
4 424 kcal
Bílkoviny120,87 g
– z toho živočišné bílkoviny42,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,90 g
Tuky168,04 g
– nasycené25,68 g
– nenasycené126,34 g
–– mononenasycené40,52 g
–– polynenasycené85,82 g
––– omega 31,27 g
Vláknina74,60 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 533 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy571,55 g
– cukry196,25 g
––– laktóza9,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 700 g 700 g dýně Hokkaido (nastrouhané a semen zbavené) Dýně Hokkaidó čerstvá 700 g
400 g 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě) Borůvky čerstvé 400 g
1 hrnek 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) Mouka špaldová hrubá 250 g
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového oleje Olej slunečnicový 125 ml
1 hrnek 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) Kefír 250 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) Cukr bílý 125 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 1 zarovnaná PL skořice Skořice ceylonská
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
citronová kůra z 1 citronu Citronová kúra čerstvá
citronová šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
šťáva z 1 pomeranče nebo citronu Šťáva z pomeranče
můžeme posypat i moučkovým cukrem Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.