Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jemná hořčičná polévka s celerem a smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 623 kJ /
1 105 kcal
Bílkoviny18,96 g
– z toho živočišné bílkoviny12,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,42 g
Tuky89,17 g
– nasycené30,68 g
– nenasycené56,78 g
–– mononenasycené41,81 g
–– polynenasycené14,97 g
––– omega 34,04 g
Vláknina16,77 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 469 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy49,43 g
– cukry33,36 g
––– laktóza17,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 středně velká cibule nakrájená najemno Cibule čerstvá 70 g
200 g 200 g jemně nastrouhané celerové bulvy Celer bulva čerstvá 200 g
1,3 l 1,3 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1299.9999523162842 ml
2 2 vrchovaté lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
200 g 200 g kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
1 1 středně velká žlutá paprika nakrájená nadrobno Paprika žlutá čerstvá 150 g
2 lžičky 2 lžičky pikantní (francouzské hořčice)
1 - 2 lžičky 1 - 2 lžičky obyčejné hořčice (podle chuti) Hořčice plnotučná 7.5 g
kurkuma, libeček, pažitka, 4 lístky lístky šalvěje, 1 bobkový list,
sůl, bílý pepř, cukr podle potřeby Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.