Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s uzeným)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 641 kJ /
392 kcal
Bílkoviny9,87 g
– z toho živočišné bílkoviny6,84 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,03 g
Tuky28,12 g
– nasycené18,01 g
– nenasycené9,76 g
–– mononenasycené7,19 g
–– polynenasycené2,56 g
––– omega 30,41 g
Vláknina7,75 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,18 g
– cukry5,25 g
––– laktóza0,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 větší dýně hokaido Dýně Hokkaidó čerstvá
1 1 brambor Brambor zimní 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
majoránka Majoránka sušená
1 l 1 l vývaru (možno uzený) Vývar masový 1000 ml
maso z vařených uzených žeber Vepřová žebra
1 kousek 1 kousek másla Máslo kravské 25 g
1 špetka 1 špetka drceného kmínu Kmín mletý
sůl Sůl mořská
1 1 smetana na vaření (12%) na zjemnění můžeme použít smetanu na vaření Smetana kravská sladká 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.