Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s uzeným)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 641 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,03 g |
Tuky | 28,12 g |
– nasycené | 18,01 g |
– nenasycené | 9,76 g |
–– mononenasycené | 7,19 g |
–– polynenasycené | 2,56 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 7,75 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 23,18 g |
– cukry | 5,25 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 větší dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1 1 brambor | Brambor zimní | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 l 1 l vývaru (možno uzený) | Vývar masový | 1000 ml |
maso z vařených uzených žeber | Vepřová žebra | |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 smetana na vaření (12%) na zjemnění můžeme použít smetanu na vaření | Smetana kravská sladká 12% |