Nutriční hodnoty (Makové kopretiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 805 kJ / 2 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 68,47 g |
– nasycené | 15,45 g |
– nenasycené | 45,47 g |
–– mononenasycené | 23,18 g |
–– polynenasycené | 22,30 g |
––– omega 3 | 0,89 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 301 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 297,13 g |
– cukry | 77,43 g |
––– laktóza | 15,93 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
25 g 25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g Hery nebo másla | Margarín | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
150-200 ml 150-200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
50 g 50 g mletého máku | Mák modrý mletý | 50 g |
1 lžička 1 lžička cukru krupice | Cukr bílý | 5 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
skořice | Skořice ceylonská | |
mletý hřebíček | Hřebíček | |
1 lžíce 1 lžíce rybízové marmelády nebo meruňkové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 15 g |
vejce na potření | Vejce slepičí |