Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Podmáslové raženky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie9 046 kJ /
2 162 kcal
Bílkoviny63,78 g
– z toho živočišné bílkoviny4,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny59,58 g
Tuky41,75 g
– nasycené5,24 g
– nenasycené34,09 g
–– mononenasycené20,51 g
–– polynenasycené13,58 g
––– omega 32,96 g
Vláknina16,35 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 6,50 g
Sůl16,00 g
Sacharidy374,65 g
– cukry29,45 g
––– laktóza5,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g vody Voda 200 ml
100 g 100 g kysaného podmáslí (nebo kefíru) Podmáslí 100 g
1 lžička 1 lžička sladěnky (lze nahradit medem, popř. zcela vynechat) Sladěnka 5 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
30 g 30 g oleje Olej řepkový 30 ml
450-460 g 450-460 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 455 g
50 g 50 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 50 g
15 g 15 g droždí Droždí pekařské lisované 15 g
voda Voda
vejce Vejce slepičí
hrubá sůl Sůl mořská
sezam Sezam loupaný
mák Mák modrý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.