Nutriční hodnoty (Vepřový ocásek uzený, v zelenině dušený)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 485 kJ / 2 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 162,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 150,14 g |
– nasycené | 28,90 g |
– nenasycené | 119,89 g |
–– mononenasycené | 86,44 g |
–– polynenasycené | 33,45 g |
––– omega 3 | 2,70 g |
Vláknina | 17,06 g |
Cholesterol | 477 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 52,55 g |
– cukry | 39,43 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g vepřového ocásku (masitého, uzeného) | Vepřový ocásek | 900 g |
300 g 300 g čerstvých paprik | Paprika červená čerstvá | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 plátek 1 plátek celeru (silnější) | Celer bulva čerstvá | |
150 ml 150 ml rajčatové šťávy | Šťáva z rajčete | 150 ml |
50 ml 50 ml sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 50 ml |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
celer | Celer bulva čerstvá | |
sůl (na dochucení) | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce oleje (na orestování zeleniny) | Olej řepkový | 22 ml |
kost (s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku) | Vepřová kýta | |
1 1 cibule (menší očistěná, i se slupkou, pro zabarvení vývaru) | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
pár snítek snítek libečku (lze vynechat) | Libeček čerstvý | |
sůl (na pozdější dochucení) | Sůl mořská |