Nutriční hodnoty (Indická kuchyně - Keema Mattar (curry z mletého masa s hráškem))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 015 kJ / 1 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,35 g |
Tuky | 100,53 g |
– nasycené | 11,02 g |
– nenasycené | 82,28 g |
–– mononenasycené | 58,62 g |
–– polynenasycené | 23,66 g |
––– omega 3 | 6,88 g |
Vláknina | 11,69 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 5,15 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 25,38 g |
– cukry | 10,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého hovězího masa (nebo jehněčího masa) | Hovězí ořez | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
několik několik proužků čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička zázvorové pasty) | Zázvor čerstvý | |
3 stroužky 3 stroužky česneku (nebo 1 lžička česnekové pasty) | Česnek čerstvý | 21 g |
několik několik koleček čerstvé zelené chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
1/3 šálku 1/3 šálku oleje (nebo ghee) | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
hrstka mraženého hrášku (nebo čerstvého hrášku) | Hrášek zelený mražený | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
1 lžička 1 lžička ceého římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
1 lžička 1 lžička římského (nebo černého mletého pepře) | ||
1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky garam masala | Garam masala | 1.25 g |
špetka špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
špetka špetka chilli papričky (podle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
lístky lístky koriandru (nemusí být) | Koriandr semena |