Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špikovaná zvěřina se šípkovou na pivu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 784 kJ /
904 kcal
Bílkoviny148,66 g
– z toho živočišné bílkoviny147,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,66 g
Tuky20,47 g
– nasycené11,47 g
– nenasycené6,29 g
–– mononenasycené5,56 g
–– polynenasycené0,73 g
––– omega 30,28 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 315 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy18,68 g
– cukry16,58 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 700 g 700 g jelení kýty vcelku ( Já jsem vytáhla nějaký špalík, spíš špičku, ani nevím, z čeho to bylo. Buď z mladého jelena nebo kančího selátka) Jelení kýta 700 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
špek - pár pár klínků do masa na špikování a zbytek do výpeku ( cca 100 g) Výpek
sterilované drobné cibulky Cibulka jarní čerstvá
snítka snítka čerstvého tymiánu Tymián čerstvý
8 kuliček 8 kuliček jalovce Jalovec sušený
2 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový
2 2 polévkové lžíce šípkové zavařeniny Marmeláda šípková
silný vývar nebo hovězí gelový bujón (popř. demi glace) Vývar hovězí
200-250 ml 200-250 ml černého piva (používám Kozel) Pivo tmavé 10ᵒ 225 ml
2 2 polévkové lžíce sádla Sádlo vepřové
pepř Pepř černý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.