Nutriční hodnoty (Šlehačkovo - ovocný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 14 203 kJ / 3 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 288,90 g |
– nasycené | 159,66 g |
– nenasycené | 110,45 g |
–– mononenasycené | 92,06 g |
–– polynenasycené | 18,39 g |
––– omega 3 | 5,07 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 684 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 138,28 g |
– cukry | 83,82 g |
––– laktóza | 22,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
5 lžic 5 lžic krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
6 lžic 6 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 66 g |
1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
ovoce | Jahody čerstvé | |
3 kelímky 3 kelímky smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 750 ml |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
cukr moučka dle chuti | Cukr bílý |