Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 263 kJ /
4 604 kcal
Bílkoviny74,51 g
– z toho živočišné bílkoviny58,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,83 g
Tuky307,13 g
– nasycené176,44 g
– nenasycené119,14 g
–– mononenasycené93,11 g
–– polynenasycené26,03 g
––– omega 32,10 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 777 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy380,69 g
– cukry291,39 g
––– laktóza36,49 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g Mascarpone Mascarpone 250 g
400 g 400 g zakysané smetany (16% tuku) Smetana kravská zakysaná 12% 400 ml
3 3 celá vejce Vejce slepičí 210 g
3 lžíce 3 lžíce cukru Cukr bílý 75 g
2 lžičky 2 lžičky práškové želatiny Želatina vepřová 10 g
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
moučkový cukr dle potřeby Cukr bílý
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
5 lžic 5 lžic cukru Cukr bílý 125 g
200 ml 200 ml vody Voda 200 ml
200 g 200 g čokoládových sušenek (Derby, Koka, věnečky apod.) Čokoládová sušenka 200 g
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
100 g 100 g ostružin (nebo borůvek, malin atd.) Ostružiny čerstvé 100 g
2 lžíce 2 lžíce bílého krémového balsamica Ocet balsamikový bílý 40 ml
1 lžíce 1 lžíce tmavého klasického balsamica Ocet balsamikový bílý 20 ml
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 15 ml
150 ml 150 ml vody Voda 150 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.