Nutriční hodnoty (Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 408 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 108,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,99 g |
Tuky | 44,61 g |
– nasycené | 7,85 g |
– nenasycené | 31,08 g |
–– mononenasycené | 23,47 g |
–– polynenasycené | 7,61 g |
––– omega 3 | 1,93 g |
Vláknina | 34,47 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 23,98 g |
– cukry | 9,22 g |
––– laktóza | 0,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g vepřové kotlety(4ks) | Vepřová kotleta s kostí | 600 g |
500 g 500 g směsi čerstvých hříbků (můžeme použít i zavařené ve vlastní šťávě) | Hřib čerstvý | 500 g |
400 ml 400 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky) | Vývar zeleninový | 400 ml |
máslo 2 2 cm široký plátek | Máslo kravské | 2 g |
lžíce lžíce oleje (na podušení hříbků) | Olej řepkový | |
2 lžíce 2 lžíce oleje na orestování masa | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 drcený kmín (lžička koření Mahá/můžeme nahradit) | Kmín mletý | |
sůl na dochucení | Sůl mořská | |
nasekané zelené bylinky na posypání hotového pokrmu | Petržel nať čerstvá |