Nutriční hodnoty (Květáková polévka se slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 667 kJ / 1 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,15 g |
Tuky | 102,10 g |
– nasycené | 52,25 g |
– nenasycené | 48,75 g |
–– mononenasycené | 36,90 g |
–– polynenasycené | 11,85 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 3,33 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 38,80 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
kousek kousek mrkve | Mrkev čerstvá | |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu ( můžeme použít i římský) | Kmín mletý | |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
3 lžíce 3 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 45 ml |
sůl | Sůl mořská | |
vývar nebo voda | Vývar masový |