Nutriční hodnoty (Jablečný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 624 kJ / 2 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,93 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,80 g |
Tuky | 48,13 g |
– nasycené | 12,40 g |
– nenasycené | 31,16 g |
–– mononenasycené | 19,13 g |
–– polynenasycené | 12,03 g |
––– omega 3 | 0,99 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 398,43 g |
– cukry | 114,79 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
5 dkg 5 dkg rostlinného tuku (Sluny) | Margarín | 50 g |
7 dkg 7 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
strouhanka na posypání těsta | Strouhanka pšeničná | |
200 g 200 g nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 200 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
cukr | Cukr bílý | |
můžou být i rozinky atd. | Rozinky |