Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 869 kJ / 686 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 55,66 g |
– nasycené | 33,06 g |
– nenasycené | 20,20 g |
–– mononenasycené | 16,07 g |
–– polynenasycené | 4,13 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 158 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 26,08 g |
– cukry | 12,40 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 hrst 1 hrst dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
1 l 1 l vývaru (nebo voda + a kostka bujónu) | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
čerstvá pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská |