Nutriční hodnoty (Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 554 kJ / 2 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 188,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,99 g |
Tuky | 191,78 g |
– nasycené | 88,12 g |
– nenasycené | 99,88 g |
–– mononenasycené | 83,91 g |
–– polynenasycené | 15,97 g |
––– omega 3 | 1,19 g |
Vláknina | 4,38 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,71 g |
Sacharidy | 8,32 g |
– cukry | 4,24 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g hovězí kližky vcelku | Hovězí kližka | 900 g |
200 g 200 g valašského špeku | Špek | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 velká hrst sušených hříbků | Hřib sušený | |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
1 1 zarovnaná lžíce hladké mouky (rozmíchaná v troše studené vody) | Mouka pšeničná hladká | |
voda | Voda | |
na špičku nože na špičku nože mletý pepř | Pepř černý mletý | |
na dochucení sůl | Sůl mořská |