Nutriční hodnoty (Rajská polévka s bazalkou...)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 581 kJ / 139 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
Tuky | 5,72 g |
– nasycené | 3,63 g |
– nenasycené | 1,73 g |
–– mononenasycené | 1,53 g |
–– polynenasycené | 0,21 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 149 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 17,50 g |
– cukry | 7,28 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 salátovou okurku | Okurka salátová čerstvá | |
1 konzervu 1 konzervu loupaných rajčat, nebo větší rajčatový protlak | ||
1 lžíci 1 lžíci citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
čerstvá bazalka nebo sušená bazalka | Bazalka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce worcesterové omáčky | Worcestrová omáčka | 15 ml |
1 1 zeleninový vývar kostka | Vývar zeleninový | |
kousek kousek jakékoliv uzeniny | Párek vepřový | |
cukr na dochucení | Cukr bílý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový |