Nutriční hodnoty (Kuře na levanduli, medu a citronu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 991 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 81,55 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,07 g |
Tuky | 4,86 g |
– nasycené | 1,21 g |
– nenasycené | 2,29 g |
–– mononenasycené | 1,40 g |
–– polynenasycené | 0,90 g |
––– omega 3 | 0,73 g |
Vláknina | 16,01 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 224 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 70,29 g |
– cukry | 6,54 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí čtvrtky | Kuře stehno s kůží | |
1 1 větší kuřecí prso (možno použít rozporcované celé kuře nebo jen paličky či jiné části) | Kuře prso | 350 g |
1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
2,5 2,5 polévkové lžíce medu | Med nepasterovaný | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
1 1 polévková lžíce sušené levandule | Levandule květ čerstvý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného tymiánu (nebo snítka čerstvého) | Tymián sušený | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička sušené citronové trávy | Citronová tráva sušená | 5 g |
cca 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
6 6 středních brambor | Brambor zimní | 300 g |
trocha trocha olivového oleje | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |