Nutriční hodnoty (Mandlové florentýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 892 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,79 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,99 g |
Tuky | 108,00 g |
– nasycené | 43,35 g |
– nenasycené | 62,74 g |
–– mononenasycené | 40,55 g |
–– polynenasycené | 22,19 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 364,65 g |
– cukry | 288,33 g |
––– laktóza | 2,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
165 g 165 g krupicového cukru | Cukr bílý | 165 g |
90 g 90 g medu (asi 2 lžíce) | Med nepasterovaný | 90 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
60 ml 60 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 60 ml |
100 g 100 g sušených brusinek | Brusinky sušené | 100 g |
100 g 100 g loupaných půlených mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
100 100 kandované kůry | Citronová kůra kandovaná | |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
kousek kousek ztuženého pokrmového tuku | Margarín |