Nutriční hodnoty (Perník na strouhání našich babiček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 8 727 kJ / 2 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,40 g |
Tuky | 26,87 g |
– nasycené | 6,84 g |
– nenasycené | 14,20 g |
–– mononenasycené | 7,50 g |
–– polynenasycené | 6,70 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 40,20 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 368,65 g |
– cukry | 22,25 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
0,5 l 0,5 l medu nebo sirobu | Med nepasterovaný | |
1 šálek 1 šálek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
500 g 500 g žitné mouky nebo hladké pšeničné | Mouka žitná hladká | 500 g |
10 g 10 g perníkového koření | Perníkové koření | 10 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
30 g 30 g amonia | E503 - Uhličitan amonný | |
tuk na potření plechu | Margarín |