Nutriční hodnoty (Žitné perníčky (DlabemeZdrave))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 26 378 kJ / 6 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 70,58 g |
Tuky | 187,75 g |
– nasycené | 44,53 g |
– nenasycené | 129,77 g |
–– mononenasycené | 84,92 g |
–– polynenasycené | 44,85 g |
––– omega 3 | 3,31 g |
Vláknina | 96,45 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 4,13 g |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 994,14 g |
– cukry | 429,41 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g celozrnné žitné mouky (hladká, jemná) | Mouka žitná celozrnná hladká | 800 g |
50 g 50 g třtinového cukru (very dark) | Cukr třtinový | 50 g |
240 g 240 g rostlinného tuku (Alsan) | Margarín | 240 g |
80 g 80 g medu | Med nepasterovaný | 80 g |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 22.5 g |
2 lžíce 2 lžíce bio kakaového prášku | Kakao prášek | |
3 kapky 3 kapky citrónového oleje | Olej citronový | |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
bílek na potření | Vaječný bílek | |
300 g 300 g moučkové fruktózy | Fruktóza | 300 g |
40 g 40 g Solamylu | Bramborový škrob | 40 g |
60 g 60 g bílků | Vaječný bílek | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |