Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 761 kJ /
1 377 kcal
Bílkoviny38,82 g
– z toho živočišné bílkoviny0,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny38,43 g
Tuky85,17 g
– nasycené34,16 g
– nenasycené49,36 g
–– mononenasycené23,95 g
–– polynenasycené25,41 g
––– omega 30,47 g
Vláknina55,71 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,63 g
Sůl9,02 g
Sacharidy87,69 g
– cukry11,34 g
––– laktóza0,44 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
85 g 85 g červené čočky (masoor dal) Čočka červená neloupaná 85 g
85 g 85 g oloupané půlené cizrny (channa dal) Cizrna 85 g
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje Olej slunečnicový 33 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 2-3 zelené feferonky Paprika zelená čerstvá
2 lžičky 2 lžičky česnekové pasty Česnek čerstvý 10 g
2 lžičky 2 lžičky zázvorové pasty Pasta zázvorová 10 g
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
600 ml 600 ml vlažné vody Voda 600 ml
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
1 lžíce 1 lžíce nakrájené máty Máta peprná list čerstvá 15 g
1 lžíce 1 lžíce nakrájených koriandrových listů
55 g 55 g neslaného másla Máslo kravské 55 g
1 1 zelená feferonka Paprika zelená čerstvá
1 1 malé rajče Rajče červené čerstvé 60 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.