Nutriční hodnoty (Čočka s čerstvými feferonkami, mátou a koriandrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,43 g |
Tuky | 85,17 g |
– nasycené | 34,16 g |
– nenasycené | 49,36 g |
–– mononenasycené | 23,95 g |
–– polynenasycené | 25,41 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 55,71 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,63 g |
Sůl | 9,02 g |
Sacharidy | 87,69 g |
– cukry | 11,34 g |
––– laktóza | 0,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
85 g 85 g červené čočky (masoor dal) | Čočka červená neloupaná | 85 g |
85 g 85 g oloupané půlené cizrny (channa dal) | Cizrna | 85 g |
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 33 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 2-3 zelené feferonky | Paprika zelená čerstvá | |
2 lžičky 2 lžičky česnekové pasty | Česnek čerstvý | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky zázvorové pasty | Pasta zázvorová | 10 g |
1 lžička 1 lžička mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
600 ml 600 ml vlažné vody | Voda | 600 ml |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce nakrájené máty | Máta peprná list čerstvá | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce nakrájených koriandrových listů | ||
55 g 55 g neslaného másla | Máslo kravské | 55 g |
1 1 zelená feferonka | Paprika zelená čerstvá | |
1 1 malé rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |