Nutriční hodnoty (Salát ze syrové červené řepy s balkánem a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 100 kJ / 502 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,02 g |
Tuky | 41,98 g |
– nasycené | 21,74 g |
– nenasycené | 18,68 g |
–– mononenasycené | 16,36 g |
–– polynenasycené | 2,32 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 2,98 g |
Cholesterol | 126 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 11,07 g |
– cukry | 5,69 g |
––– laktóza | 5,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší bulva červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1/2 lžíce 1/2 lžíce octu balsamico | Ocet balsamikový bílý | 10 ml |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
100 g 100 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1 hrst 1 hrst ořechů | Vlašské ořechy | |
1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
polníček (nebo rukola) | Polníček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |