Nutriční hodnoty (Polévka z řapíkatého celeru s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 462 kJ / 2 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,23 g |
Tuky | 134,35 g |
– nasycené | 67,71 g |
– nenasycené | 65,24 g |
–– mononenasycené | 44,94 g |
–– polynenasycené | 20,30 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 114,21 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 7,28 g |
Sůl | 17,45 g |
Sacharidy | 99,53 g |
– cukry | 32,52 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 řapíků 5 řapíků celeru | Celer bulva čerstvá | 2500 g |
1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1/2 kostky 1/2 kostky bujónu | Bujón hovězí | 5 g |
1 malá konzerva 1 malá konzerva sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
4 - 5 lžic 4 - 5 lžic světlé hotové jíšky | Jíška máslová | 67.5 ml |
10 dkg 10 dkg libové slaniny | Špek | 100 g |
1 1 starší houska | Houska pšeničná | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
sušená petrželka | Petržel nať sušená |