Nutriční hodnoty (Vánočka z Pokladů klasické české kuchyně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 379 kJ / 2 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,88 g |
Tuky | 89,31 g |
– nasycené | 42,89 g |
– nenasycené | 41,88 g |
–– mononenasycené | 29,98 g |
–– polynenasycené | 11,91 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 18,53 g |
Cholesterol | 444 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,33 g |
Sacharidy | 349,99 g |
– cukry | 114,32 g |
––– laktóza | 6,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
230 g 230 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 230 g |
100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
115 ml 115 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 115 ml |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
8 g 8 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
70 g 70 g másla (změklého) | Máslo kravské | 70 g |
4 g 4 g soli | Sůl mořská | 4 g |
5 g 5 g citronové kůry (nastrouhané) | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
35 g 35 g rozinek | Rozinky | 35 g |
35 g 35 g mandlí (loupaných) | Mandle neloupané | 35 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
mandlové lupínky na posypání | Mandle loupané | |
vejce na pomazání | Vejce slepičí |