Nutriční hodnoty (Briošky - klasický francouzský recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 831 kJ / 3 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 53,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,13 g |
Tuky | 208,86 g |
– nasycené | 113,22 g |
– nenasycené | 78,80 g |
–– mononenasycené | 67,01 g |
–– polynenasycené | 11,79 g |
––– omega 3 | 1,11 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,26 g |
Sacharidy | 310,27 g |
– cukry | 50,67 g |
––– laktóza | 1,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 g 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) | Droždí pekařské lisované | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
375 g 375 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
2 lžíce 2 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 30 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
15 g 15 g másla (rozehřátého) | Máslo kravské | 15 g |
dalších 175 g dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) | Máslo kravské | 175 g |
kousek kousek másla (na vymazání formiček) | Máslo kravské | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |