Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Briošky - klasický francouzský recept)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 831 kJ /
3 545 kcal
Bílkoviny99,54 g
– z toho živočišné bílkoviny53,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny46,13 g
Tuky208,86 g
– nasycené113,22 g
– nenasycené78,80 g
–– mononenasycené67,01 g
–– polynenasycené11,79 g
––– omega 31,11 g
Vláknina12,85 g
Cholesterol 2,04 g
Sodík 3,81 g
Sůl9,26 g
Sacharidy310,27 g
– cukry50,67 g
––– laktóza1,52 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
20 g 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) Droždí pekařské lisované 20 g
2 lžíce 2 lžíce vody Voda 36 ml
375 g 375 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 375 g
2 lžíce 2 lžíce krystalového cukru Cukr bílý 30 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
15 g 15 g másla (rozehřátého) Máslo kravské 15 g
dalších 175 g dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) Máslo kravské 175 g
kousek kousek másla (na vymazání formiček) Máslo kravské
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce vody Voda 18 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.