Nutriční hodnoty (Rychlá hříbková směs)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 663 kJ / 1 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,22 g |
Tuky | 82,86 g |
– nasycené | 36,59 g |
– nenasycené | 36,23 g |
–– mononenasycené | 29,43 g |
–– polynenasycené | 6,80 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 23,83 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 30,33 g |
– cukry | 14,80 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g mražených hříbků (měla jsem praváky) | Hřib čerstvý | 300 g |
1 1 velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |
200 ml 200 ml smetany na vaření pokojové teploty | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
1 1 vrchovatá lžička nejlépe maďarské papriky | Paprika sladká | |
1 1 malá lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
2 dl 2 dl zeleninového vývaru do omčky | Vývar zeleninový | 200 ml |
cca 1 dl 1 dl zeleninového vývaru do hub (může být i masový) | Vývar zeleninový | 100 ml |
3/4 lžičky 3/4 lžičky pepře | Pepř černý | 3.75 g |
sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
4 4 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
4 4 natvrdo vařená vejce | Vejce slepičí | 280 g |
jarní cibulka na dozdobení | Cibulka jarní čerstvá |