Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rychlá hříbková směs)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 663 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny51,14 g
– z toho živočišné bílkoviny40,92 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,22 g
Tuky82,86 g
– nasycené36,59 g
– nenasycené36,23 g
–– mononenasycené29,43 g
–– polynenasycené6,80 g
––– omega 30,34 g
Vláknina23,83 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 527 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy30,33 g
– cukry14,80 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g mražených hříbků (měla jsem praváky) Hřib čerstvý 300 g
1 1 velká cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce nasekaného kopru Kopr nať čerstvý 15 g
200 ml 200 ml smetany na vaření pokojové teploty Smetana kravská sladká 12% 200 ml
1 1 vrchovatá lžička nejlépe maďarské papriky Paprika sladká
1 1 malá lžička drceného kmínu Kmín mletý
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
2 lžíce 2 lžíce sádla Sádlo vepřové 30 g
2 dl 2 dl zeleninového vývaru do omčky Vývar zeleninový 200 ml
cca 1 dl 1 dl zeleninového vývaru do hub (může být i masový) Vývar zeleninový 100 ml
3/4 lžičky 3/4 lžičky pepře Pepř černý 3.75 g
sůl podle potřeby Sůl mořská
4 4 vrchovaté lžíce husté zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12%
4 4 natvrdo vařená vejce Vejce slepičí 280 g
jarní cibulka na dozdobení Cibulka jarní čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.