Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Skládaný zimní salát podle Petra Novotného)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 668 kJ /
2 550 kcal
Bílkoviny90,20 g
– z toho živočišné bílkoviny74,83 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,38 g
Tuky193,03 g
– nasycené36,16 g
– nenasycené138,15 g
–– mononenasycené51,23 g
–– polynenasycené86,93 g
––– omega 32,42 g
Vláknina10,38 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 4,97 g
Sůl12,15 g
Sacharidy107,75 g
– cukry23,13 g
––– laktóza8,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100-150 g 100-150 g sterilovaného celeru (nejlépe nudličky ve sladkokyselém nálevu firmy Efko) Celer bulva sterilovaná 125 g
100-150 g 100-150 g sterilované kukuřice Kukuřice sterilovaná 125 g
1/2 1/2 menší konzervy ananasového kompotu Ananas zavařený
1/2 1/2 menšího pórku Pórek čerstvý
2-3 2-3 vejce Vejce slepičí 175 g
100-150 g 100-150 g šunky Šunka vepřová vařená 125 g
100-150 g 100-150 g sýra (Gouda, Krolewski, Eidam) Sýr kravský tvrdý 30% 125 g
150-200 g 150-200 g majonézy Majonéza 175 g
1 1 jogurt Jogurt kravský bílý 3,5%
1 špetka 1 špetka mletého pepře Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička oleje Olej řepkový 5 ml
worcestrová omáčka Worcestrová omáčka

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.