Nutriční hodnoty (Sladkokyselá dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 908 kJ / 1 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,59 g |
Tuky | 47,80 g |
– nasycené | 6,64 g |
– nenasycené | 38,97 g |
–– mononenasycené | 10,32 g |
–– polynenasycené | 28,66 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 51,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 141,55 g |
– cukry | 85,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
4 lžíce 4 lžíce slunečnicového oleje (nebo zeleninového...) | Olej slunečnicový | 44 ml |
1 1 velká cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
1-2 1-2 červené feferonky vypeckované a nakrájené nadrobno (nebo 1/4 lžičky kajánského pepře) | Chilli paprička čerstvá | |
1 kg 1 kg čerstvých dozrálých rajčat (oloupané a nakrájené na kostky, nebo 800g konzervovaných nakrájených rajčat) | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
1 lžíce 1 lžíce hrozinek | Rozinky | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | 40 ml |
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva z 1 kyselého pomeranče (nebo citronu) | Pomeranč čerstvý |