Nutriční hodnoty (Moravskochodský frgál)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 547 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,21 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,15 g |
Tuky | 150,08 g |
– nasycené | 29,95 g |
– nenasycené | 108,97 g |
–– mononenasycené | 77,36 g |
–– polynenasycené | 31,60 g |
––– omega 3 | 8,77 g |
Vláknina | 16,18 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 273,94 g |
– cukry | 60,12 g |
––– laktóza | 14,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 dkg 30 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
1/2 kostky 1/2 kostky droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 3 vrchovaté lžíce maizeny | Škrob kukuřičný | |
1 lžíce 1 lžíce jablečného rosolu (viz pozn.) | ||
malá sklenice sklenice sterilovaných půlených švestek | Švestky čerstvé | |
1/2 skleničky 1/2 skleničky jablečných povidel | Povidla | |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |