Nutriční hodnoty (Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 333 kJ / 797 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,56 g |
Tuky | 41,16 g |
– nasycené | 5,25 g |
– nenasycené | 34,00 g |
–– mononenasycené | 11,78 g |
–– polynenasycené | 22,21 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 80,98 g |
– cukry | 19,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
zhruba 350 g 350 g lilek | Lilek čerstvý | 350 g |
225 g 225 g brambor uvařené ve slupce a vychladlé | Brambor zimní | 225 g |
3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 33 ml |
1 1 cibule nadrobno nakrájená | Cibule čerstvá | 70 g |
2,5 cm 2,5 cm čerstvého zázvoru nastrouhaného | Zázvor čerstvý | |
2 2 čerstvé zelené feferonky | Paprika zelená čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
450 ml 450 ml vody | Voda | 450 ml |
2 lžíce 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru na ozdobu | Koriandr semena | 30 g |
chléb jako příloha | Chléb pšeničný kváskový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky černého hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky semínka divoké cibule (tzv. nigella seeds, kalunji) | ||
1/2 lžičky 1/2 lžičky semínka fenyklu | Fenykl semena | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
1 lžička 1 lžička mltého semínka koriandru | Koriandr semena | |
1 lžička 1 lžička mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kajenského pepře (nebo dle zvyku) | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
1 lžička 1 lžička soli nebo dle chuti | Sůl mořská | 8 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté garam masaly | Garam masala | 2.5 g |