Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Líčka pečená na dezertním víně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 500 kJ /
2 509 kcal
Bílkoviny191,24 g
– z toho živočišné bílkoviny181,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,57 g
Tuky114,82 g
– nasycené42,85 g
– nenasycené68,59 g
–– mononenasycené52,32 g
–– polynenasycené16,27 g
––– omega 32,98 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 624 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy105,83 g
– cukry72,38 g
––– laktóza0,08 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g hovězích líček Hovězí líčka 800 g
100 g 100 g petržel Petržel kořenová čerstvá 100 g
150 g 150 g mrkev Mrkev čerstvá 150 g
50 g 50 g celer Celer bulva čerstvá 50 g
4 4 velké cibule nakrájené nahrubo Cibule čerstvá 280 g
250 ml 250 ml dezertního vína Kagor Víno červené sladké 250 ml
150 ml 150 ml červeného vína (zde Cabernet) Víno červené suché 150 ml
4 lžíce 4 lžíce sádla Sádlo vepřové 60 g
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru Cukr třtinový 30 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky jalovce Jalovec sušený
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
4 kuličky 4 kuličky celého pepře Pepř černý
lžička lžička rozmarýnu Rozmarýn sušený
lžička lžička tymiánu Tymián sušený
asi 300 ml 300 ml hovězího vývaru Vývar hovězí 300 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
3 lžíce 3 lžíce oleje Olej řepkový 33 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.