Nutriční hodnoty (Líčka pečená na dezertním víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 500 kJ / 2 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 191,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 181,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,57 g |
Tuky | 114,82 g |
– nasycené | 42,85 g |
– nenasycené | 68,59 g |
–– mononenasycené | 52,32 g |
–– polynenasycené | 16,27 g |
––– omega 3 | 2,98 g |
Vláknina | 27,40 g |
Cholesterol | 456 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 105,83 g |
– cukry | 72,38 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g hovězích líček | Hovězí líčka | 800 g |
100 g 100 g petržel | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
150 g 150 g mrkev | Mrkev čerstvá | 150 g |
50 g 50 g celer | Celer bulva čerstvá | 50 g |
4 4 velké cibule nakrájené nahrubo | Cibule čerstvá | 280 g |
250 ml 250 ml dezertního vína Kagor | Víno červené sladké | 250 ml |
150 ml 150 ml červeného vína (zde Cabernet) | Víno červené suché | 150 ml |
4 lžíce 4 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
lžička lžička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
lžička lžička tymiánu | Tymián sušený | |
asi 300 ml 300 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |