Nutriční hodnoty (Koprová omáčka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 572 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,75 g |
Tuky | 155,77 g |
– nasycené | 82,18 g |
– nenasycené | 67,95 g |
–– mononenasycené | 54,52 g |
–– polynenasycené | 13,43 g |
––– omega 3 | 4,01 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 397 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 69,41 g |
– cukry | 33,74 g |
––– laktóza | 31,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 lžic 5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
3 lžic 3 lžic oleje | Olej řepkový | 33 ml |
500 ml 500 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 500 ml |
1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
3 lžíce 3 lžíce přepuštěného máslo | Máslo kravské | 30 g |
500 ml 500 ml hovězí vývar podle chuti | Vývar hovězí | 500 ml |
ocet | Ocet lihový | |
čerstvý kopr (nebo sterilovaný) | Kopr nať čerstvý | |
mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí |