Nutriční hodnoty (Jablečný dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 391 kJ / 2 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,38 g |
Tuky | 71,03 g |
– nasycené | 28,70 g |
– nenasycené | 36,78 g |
–– mononenasycené | 25,68 g |
–– polynenasycené | 11,10 g |
––– omega 3 | 1,17 g |
Vláknina | 29,75 g |
Cholesterol | 349 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 292,65 g |
– cukry | 197,08 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
50 g 50 g tuku na pečení | Margarín | 50 g |
50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1/3 balíčku 1/3 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4.0000001192092896 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
2 balíčky 2 balíčky skořicového cukru | Cukr skořicový | 40 g |
150 ml 150 ml studené vody | Voda | 150 ml |
1 1 Zlatý klas | Puding v prášku | |
250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
2 lžíce 2 lžíce studené vody | Voda | 36 ml |
5 5 g želatiny (podle návodu na 250 ml objem) | Želatina vepřová |