Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 520 kJ / 1 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,96 g |
Tuky | 23,88 g |
– nasycené | 13,86 g |
– nenasycené | 8,77 g |
–– mononenasycené | 7,43 g |
–– polynenasycené | 1,34 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 32,37 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 194 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 174,03 g |
– cukry | 11,72 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g brambor | Brambor zimní | 1000 g |
1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
2 snítky 2 snítky petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
2 snítky 2 snítky libečkové natě | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
180-200 g 180-200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 190 g |
máslo | Máslo kravské | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce másla na vymazání formy | Máslo kravské | 25 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
1,5 1,5 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
1 lžička 1 lžička červené uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |