Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 402 kJ / 1 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,26 g |
Tuky | 65,41 g |
– nasycené | 15,46 g |
– nenasycené | 46,58 g |
–– mononenasycené | 31,85 g |
–– polynenasycené | 14,73 g |
––– omega 3 | 4,05 g |
Vláknina | 35,71 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 155 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 136,53 g |
– cukry | 72,88 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1000 g 1000 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 1000 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
cukr | Cukr bílý | |
8 lístků 8 lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
1 snítka 1 snítka tymiánu | Tymián sušený | |
100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
50 g 50 g rýže (vařené) | Rýže bílá | 50 g |
1 1 hrstka tvrdého sýra (strouhaného) | Sýr kravský tvrdý 30% |