Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špecle s uzeninou, mozzarellou a vejci)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie12 251 kJ /
2 928 kcal
Bílkoviny172,32 g
– z toho živočišné bílkoviny132,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny40,00 g
Tuky108,06 g
– nasycené41,06 g
– nenasycené48,30 g
–– mononenasycené38,00 g
–– polynenasycené10,30 g
––– omega 31,34 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 2,77 g
Sůl6,54 g
Sacharidy310,56 g
– cukry19,96 g
––– laktóza11,54 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 ml 400 ml polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 400 g
1/4 sáčku 1/4 sáčku prášku do pečiva Kypřící prášek 3 g
155 ml 155 ml smetany (můžeme nahradit mlékem, v horším případě studenou vodu) Smetana kravská sladká 12% 155 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
3 3 polévkové lžíce nasekaných čerstvých bylinek Petržel nať čerstvá
1/2 1/2 kávové lžičky soli Sůl mořská
200 g 200 g Moravského uzeného nebo jiné uzeniny Vepřová kýta uzená 200 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 svazek 1 svazek lahůdkové cibule (bílá část) Cibulka jarní nať čerstvá
1 balíček 1 balíček Mozzarelly (125 g) Mozzarella kravská 125 g
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
50 ml 50 ml smetany nebo mléka Smetana kravská sladká 12% 50 ml
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.