Nutriční hodnoty (Staročeské vdolky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 15 659 kJ / 3 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 88,55 g |
Tuky | 47,18 g |
– nasycené | 22,53 g |
– nenasycené | 19,16 g |
–– mononenasycené | 12,78 g |
–– polynenasycené | 6,38 g |
––– omega 3 | 0,53 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,57 g |
– cukry | 166,33 g |
––– laktóza | 12,49 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
350 g 350 g vařených brambor | Brambor zimní | 350 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
42 g 42 g droždí (= 1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
povidla | Povidla | |
tvrdý tvaroh | Tvaroh tvrdý | |
jablka | Jablko čerstvé | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
čerstvá meduňka | Máta peprná list čerstvá | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
rum (nebo mandlový likér) | Rum | |
trošku trošku vody | Voda | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
meduňka | Máta peprná list čerstvá |