Nutriční hodnoty (Telecí dušené se žampiony na pivu nebo víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 176 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 132,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,16 g |
Tuky | 46,48 g |
– nasycené | 28,43 g |
– nenasycené | 17,03 g |
–– mononenasycené | 5,68 g |
–– polynenasycené | 11,35 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 4,45 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 7,01 g |
Sůl | 18,83 g |
Sacharidy | 56,17 g |
– cukry | 10,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g telecího masa | Telecí kýta | 500 g |
čerstvé menší žampiony cca 12 ks | Žampion čerstvý | |
1 1 pórek ( bílá část) | Pórek čerstvý | |
3 stroužky 3 stroužky česneku ( menší) | Česnek čerstvý | 21 g |
100 100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky | Anglická slanina | |
200 ml 200 ml světlého piva nebo bílého vína | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
200 ml 200 ml bujónu nebo vývaru | Bujón hovězí | 200 g |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
pár snítek snítek tymiánu | Tymián sušený | |
2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská |