Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krémové rizoto (risotto) s pečeným květákem a mandlemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie6 558 kJ /
1 567 kcal
Bílkoviny41,95 g
– z toho živočišné bílkoviny8,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny33,25 g
Tuky26,10 g
– nasycené15,70 g
– nenasycené9,45 g
–– mononenasycené5,45 g
–– polynenasycené4,00 g
––– omega 30,68 g
Vláknina17,70 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 197 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy262,63 g
– cukry25,13 g
––– laktóza1,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g květáku Květák čerstvý 500 g
300 g 300 g rýže Arborio Rýže bílá 300 g
máslo, parmezán Parmezán
balíček balíček celých mandlí Mandle neloupané
1 - 1,5 dl 1 - 1,5 dl bílého vína Víno bílé suché 125 ml
1,5 l 1,5 l kuřecího vývaru Vývar kuřecí 1500 ml
1 1 větší šalotka Šalotka čerstvá
asi 30 lístků asi 30 lístků čerstvé šalvěje Šalvěj čerstvá
2 lžíce 2 lžíce mascarpone nebo 4 lžíce tekuté šlehačky Mascarpone 30 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.