Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňovo-celerová polévka/krém)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 332 kJ /
1 274 kcal
Bílkoviny32,13 g
– z toho živočišné bílkoviny16,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,78 g
Tuky91,80 g
– nasycené42,00 g
– nenasycené46,33 g
–– mononenasycené36,70 g
–– polynenasycené9,63 g
––– omega 31,58 g
Vláknina46,39 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 2,05 g
Sůl4,89 g
Sacharidy59,41 g
– cukry35,09 g
––– laktóza11,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g očištěné dýně Hokkaido (nakrájené na kostky) Dýně Hokkaidó čerstvá 300 g
150 g 150 g očištěného celeru (nakrájeného na kostky) Celer bulva čerstvá 150 g
400 ml 400 ml horké vody Voda 400 ml
200 ml 200 ml smetany na vaření - použila jsem 10% Smetana kravská sladká 12% 200 ml
100 g 100 g pomazánkového másla Pomazánka mléčná 100 g
1 1 cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu Bujón zeleninový 10 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
petrželky Petržel nať čerstvá
libečku Libeček čerstvý
1-2 1-2 chilli papričky Chilli paprička čerstvá
1 lžičku 1 lžičku oleje Olej řepkový 5 ml
50 g 50 g slaniny nakrájené na tenké nudličky Špek 50 g
1 1 tenký plátek celeru nakrájený na tenké nudličky Celer bulva čerstvá 540 g
1-2 1-2 chilli papričky Chilli paprička čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.