Nutriční hodnoty (Dušená mrkev s jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 626 kJ / 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,57 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,44 g |
Tuky | 22,68 g |
– nasycené | 13,32 g |
– nenasycené | 7,25 g |
–– mononenasycené | 5,77 g |
–– polynenasycené | 1,48 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 27,34 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 698 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 71,36 g |
– cukry | 49,43 g |
––– laktóza | 6,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
150 g 150 g pomazánkového másla s křenem | Pomazánka mléčná | 150 g |
1 plátek 1 plátek másla o síle 1 cm | Máslo kravské | 10 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 menší nakyslé jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 menšího citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
kůra z 1/2 kůra z 1/2 menšího citrónu | Citrón čerstvý | 45 g |
6 lžic 6 lžic vody | Voda | 108 ml |
1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý |