Nutriční hodnoty (Kuřecí prsíčko s nivovo-smetanovou omáčkou v parním hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 510 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 108,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 55,78 g |
– nasycené | 35,32 g |
– nenasycené | 18,40 g |
–– mononenasycené | 16,00 g |
–– polynenasycené | 2,41 g |
––– omega 3 | 1,13 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 371 mg |
Sodík | 2,29 g |
Sůl | 5,69 g |
Sacharidy | 29,93 g |
– cukry | 10,33 g |
––– laktóza | 9,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší kuřecí prso (okořenit podle své chuti) | Kuře prso | 350 g |
10 dkg 10 dkg Nivy (kousek si necháme na straně na ozdobu) | Niva 50% t. v s. | 100 g |
200 ml 200 ml smetany (je jedno, jak tučné) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
1 1 malá cibulka nebo 1/2 větší | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 malý stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
cibulková nať | Cibulka jarní nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
sádlo nebo olej na osmažení cibulky | Sádlo vepřové | |
kousíček másla | Máslo kravské |