Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 190 kJ /
2 436 kcal
Bílkoviny134,34 g
– z toho živočišné bílkoviny128,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,30 g
Tuky171,07 g
– nasycené75,68 g
– nenasycené83,15 g
–– mononenasycené66,40 g
–– polynenasycené16,75 g
––– omega 31,03 g
Vláknina6,23 g
Cholesterol 1 000 mg
Sodík 659 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy87,72 g
– cukry22,10 g
––– laktóza15,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g mletého masa (hovězí a vepřové 1:1) Vepřový ořez 600 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce Solamylu Bramborový škrob 37.5 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky nového koření (mletého) Nové koření 2.5 g
necelé 1/2 lžičky necelé 1/2 lžičky muškátového oříšku (mletého) Muškátový oříšek 2.5 g
1 špetka 1 špetka zázvoru (mletého) Zázvor sušený
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
máslo na smažení Máslo kravské
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
4 lžíce 4 lžíce mouky Mouka pšeničná hladká 40 g
500 ml 500 ml vývaru Vývar masový 500 ml
150 ml 150 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 150 ml
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
brambory vařené ve slupce Brambor zimní
brusinky Brusinky zavařené

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.