Nutriční hodnoty (Špaldovo-pohankové řezy s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 946 kJ / 2 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,11 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,90 g |
Tuky | 103,18 g |
– nasycené | 34,87 g |
– nenasycené | 59,68 g |
–– mononenasycené | 44,76 g |
–– polynenasycené | 14,92 g |
––– omega 3 | 3,72 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 652 mg |
Sodík | 321 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 250,26 g |
– cukry | 128,64 g |
––– laktóza | 5,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 oloupaná nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
50 g 50 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 50 g |
2 lžičky 2 lžičky medu | Med nepasterovaný | 36 g |
100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
50 g 50 g pohankové mouky | Mouka pohanková | 50 g |
1/2 balíčku 1/2 balíčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | 40 ml |
100 ml 100 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |