Nutriční hodnoty (Narozeninový dort bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 826 kJ / 7 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 90,20 g |
Tuky | 242,00 g |
– nasycené | 55,82 g |
– nenasycené | 172,13 g |
–– mononenasycené | 116,57 g |
–– polynenasycené | 55,56 g |
––– omega 3 | 8,76 g |
Vláknina | 37,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 774 mg |
Sůl | 2,36 g |
Sacharidy | 1 188,70 g |
– cukry | 470,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) | Mouka rýžová hladká | 900 g |
210 g 210 g cukru | Cukr bílý | 210 g |
2 balení 2 balení prášku do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
1 lžička 1 lžička xanthanu | E415 - Xanthan | |
strouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
300 g 300 g jablečného pyré (1.5 dětské jablečné přesnídávky) | Jablečné pyré | 300 g |
8 lžic 8 lžic oleje | Olej řepkový | 88 ml |
700 ml 700 ml vody | Voda | 700 ml |
pikantní džem (nejlépe domácí rybízový) | Marmeláda z červeného rybízu | |
2 balíčky 2 balíčky kokosového pudinku (Dr. Oetker, může být i vanilkový) | Puding v prášku | |
500 ml 500 ml rostlinného mléka | Nápoj sójový | 500 ml |
3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
85 g 85 g rostlinného margarínu (Stella) | Margarín | 85 g |
½ ztužovače šlehačky (Dr. Oetker) | Ztužovač šlehačky | |
200 g 200 g hořké čokolády bez obsahu mléka (nejlepší je na vaření z Lidlu) | Čokoláda hořká 40% | 200 g |
30 g 30 g ztuženého tuku (Omega) | Margarín | 30 g |
30 g 30 g rostlinného tuku (Stella) | Margarín | 30 g |
1 balení 1 balení rostlinné šlehačky (Soyatoo, použila jsem kokosovou, ale může být i rýžová nebo sojová) | Rostlinná šlehačka | |
1,5 1,5 ztužovače šlehačky (Dr. Oetker) | Ztužovač šlehačky | |
1 balení 1 balení rumových pralinek (Orion) | Bonbon čokoládový | |
čokoládové hoblinky z bezmléčné čokolády | Cukrářské zdobení |