Nutriční hodnoty (Osso buco s parmezánovým baby špenátom)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 937 kJ / 1 180 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,84 g |
Tuky | 85,85 g |
– nasycené | 53,64 g |
– nenasycené | 29,74 g |
–– mononenasycené | 26,21 g |
–– polynenasycené | 3,53 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 27,84 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 372 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 36,18 g |
– cukry | 11,80 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 ks 4 ks telecího masa ze stehna | Telecí kýta | |
morkovou kost (nebo krůtí stehno s kostí je stejně chutné, zvláště pokud dáváte přednost drůbeži, je levnější) | Kost hovězí | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
150-200 ml 150-200 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 175 ml |
450 ml 450 ml rajčat ve vlastní šťávě | Rajče červené sterilované | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
3 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | |
2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
parmezán | Parmezán | |
bouquet garni | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
750-1000 g 750-1000 g mladého (baby) špenátu | Špenát čerstvý | 875 g |
2 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje | Olej olivový | |
sladká smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
parmezán | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
na dochucení a ozdobu sušená rajčata naložená v oleji | Rajčata červená sušená v oleji |