Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Osso buco s parmezánovým baby špenátom)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 937 kJ /
1 180 kcal
Bílkoviny26,54 g
– z toho živočišné bílkoviny0,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny25,84 g
Tuky85,85 g
– nasycené53,64 g
– nenasycené29,74 g
–– mononenasycené26,21 g
–– polynenasycené3,53 g
––– omega 30,30 g
Vláknina27,84 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 372 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy36,18 g
– cukry11,80 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 ks 4 ks telecího masa ze stehna Telecí kýta
morkovou kost (nebo krůtí stehno s kostí je stejně chutné, zvláště pokud dáváte přednost drůbeži, je levnější) Kost hovězí
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
150-200 ml 150-200 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 175 ml
450 ml 450 ml rajčat ve vlastní šťávě Rajče červené sterilované
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
3 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje Olej slunečnicový
2 2 polévkové lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
parmezán Parmezán
bouquet garni Petržel nať čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
750-1000 g 750-1000 g mladého (baby) špenátu Špenát čerstvý 875 g
2 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje Olej olivový
sladká smetana Smetana kravská sladká 12%
parmezán Parmezán
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
na dochucení a ozdobu sušená rajčata naložená v oleji Rajčata červená sušená v oleji

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.