Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborové knedlíky se žampiony, na žampionech)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 027 kJ /
3 592 kcal
Bílkoviny66,41 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny62,91 g
Tuky103,12 g
– nasycené43,56 g
– nenasycené56,14 g
–– mononenasycené44,42 g
–– polynenasycené11,72 g
––– omega 31,10 g
Vláknina51,83 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 8,12 g
Sůl20,00 g
Sacharidy574,78 g
– cukry23,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1000 g 1000 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor Brambor zimní 1000 g
300 g 300 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 300 g
200 g 200 g Solamylu Bramborový škrob 200 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
+ 2 lžíce 2 lžíce soli (do vody na vaření knedlíků) Voda 36 ml
350 g 350 g malých žampionů Žampion čerstvý 350 g
rozpuštěný silnější plátek plátek másla Máslo kravské
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
100 g 100 g slaniny - použila jsem Gazdovskou Špek 100 g
1 1 větší cibuli Cibule čerstvá 70 g
1 lžíci 1 lžíci oleje Olej řepkový 11 ml
nožky nožky žampionů + zbytek žampionů, které se nevejdou do těsta Žampion čerstvý
1 lžíci 1 lžíci uzené papriky Paprika uzená 15 g
1 1 vrchovatou lžičku Solamylu rozmíchanou ve 200 ml studené vody Bramborový škrob
1 1 velkou hrst nakrájené zelené nati lahůdkové cibulky nebo můžeme použít i jiné zelené bylinky Cibulka jarní čerstvá
sůl Sůl mořská
mletý pepř na dochucení Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.