Nutriční hodnoty (Bramborové knedlíky se žampiony, na žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 027 kJ / 3 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,91 g |
Tuky | 103,12 g |
– nasycené | 43,56 g |
– nenasycené | 56,14 g |
–– mononenasycené | 44,42 g |
–– polynenasycené | 11,72 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 51,83 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 8,12 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 574,78 g |
– cukry | 23,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1000 g 1000 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor | Brambor zimní | 1000 g |
300 g 300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
200 g 200 g Solamylu | Bramborový škrob | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
+ 2 lžíce 2 lžíce soli (do vody na vaření knedlíků) | Voda | 36 ml |
350 g 350 g malých žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
rozpuštěný silnější plátek plátek másla | Máslo kravské | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
100 g 100 g slaniny - použila jsem Gazdovskou | Špek | 100 g |
1 1 větší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíci 1 lžíci oleje | Olej řepkový | 11 ml |
nožky nožky žampionů + zbytek žampionů, které se nevejdou do těsta | Žampion čerstvý | |
1 lžíci 1 lžíci uzené papriky | Paprika uzená | 15 g |
1 1 vrchovatou lžičku Solamylu rozmíchanou ve 200 ml studené vody | Bramborový škrob | |
1 1 velkou hrst nakrájené zelené nati lahůdkové cibulky nebo můžeme použít i jiné zelené bylinky | Cibulka jarní čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý |