Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 735 kJ /
6 151 kcal
Bílkoviny186,97 g
– z toho živočišné bílkoviny95,17 g
– z toho rostlinné bílkoviny91,80 g
Tuky375,60 g
– nasycené82,22 g
– nenasycené269,07 g
–– mononenasycené194,63 g
–– polynenasycené74,44 g
––– omega 321,55 g
Vláknina51,36 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 671 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy479,98 g
– cukry60,04 g
––– laktóza38,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 300 g
300 g 300 g hladké mouky (obě mouky lze nahradit 600 g polohrubé mouky) Mouka pšeničná hladká 300 g
400 ml 400 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
4 4 střiky diasladidla, případně 50 g Fruktozy pro diabetiky (nebo 100 g cukru krupice) Fruktóza
1 kostka 1 kostka droždí (42 g) Droždí pekařské lisované 42 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
špetka špetka soli Sůl mořská
250 ml 250 ml oleje Olej řepkový 250 ml
500 g 500 g tvarohu (já použila 1 tučný a 1 polotučný ve vaničkách) Tvaroh polotučný 500 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
Dia cukr nebo normální cukr dle chuti Xylitol
Borůvky či jiné drobné ovoce (já použila mražené borůvky) Borůvky čerstvé
Cca 50 - 100 g Cca 50 - 100 g rozpuštěného másla na polití povrchu těsta Máslo kravské 75 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.