Nutriční hodnoty (Kynutý borůvkový koláč s tvarohovou nádivkou - nejen pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 735 kJ / 6 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 95,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 91,80 g |
Tuky | 375,60 g |
– nasycené | 82,22 g |
– nenasycené | 269,07 g |
–– mononenasycené | 194,63 g |
–– polynenasycené | 74,44 g |
––– omega 3 | 21,55 g |
Vláknina | 51,36 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 479,98 g |
– cukry | 60,04 g |
––– laktóza | 38,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 300 g |
300 g 300 g hladké mouky (obě mouky lze nahradit 600 g polohrubé mouky) | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
4 4 střiky diasladidla, případně 50 g Fruktozy pro diabetiky (nebo 100 g cukru krupice) | Fruktóza | |
1 kostka 1 kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
250 ml 250 ml oleje | Olej řepkový | 250 ml |
500 g 500 g tvarohu (já použila 1 tučný a 1 polotučný ve vaničkách) | Tvaroh polotučný | 500 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
Dia cukr nebo normální cukr dle chuti | Xylitol | |
Borůvky či jiné drobné ovoce (já použila mražené borůvky) | Borůvky čerstvé | |
Cca 50 - 100 g Cca 50 - 100 g rozpuštěného másla na polití povrchu těsta | Máslo kravské | 75 g |