Nutriční hodnoty (Celerovomrkvová pomazánka od Petra Havlíčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 042 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,20 g |
Tuky | 25,72 g |
– nasycené | 3,45 g |
– nenasycené | 20,43 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 14,43 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 25,75 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 825 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 22,59 g |
– cukry | 9,62 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 malý celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
30 g 30 g majolky (já použila yofresh) | Majonéza | 30 g |
150 g 150 g nízkotučného tvarohu | Tvaroh nízkotučný | 150 g |
sůl, pepř | Pepř černý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
mandarinky na ozdobu (nemusí být) | Mandarinka čerstvá |